eLink pilot is aanleiding voor uitrol op Schiphol

Op 22 september is in Huis ter Duin (Noordwijk) de gezamenlijke “Visie en Strategie voor 2020″ besproken door de leden van Air Cargo Netherlands (ACN). Tijdens de bijeenkomst heeft programmadirecteur van Amsterdam Connecting Trade, Paul Jansen, het project eLink officieel overgedragen aan ACN. Partijen willen het succes van de pilot verder vertalen in een structurele werkwijze voor de vrachtafhandeling op Schiphol. Ben Radstaak (directeur van Air Cargo Netherlands) nam de resultaten van het project in ontvangst: “Het project eLink is een stevige stap op weg naar 2020.

 

Voor het behoud van de concurrentiepositie van Schiphol als vrachtluchthaven is een slim aan- en afleverproces van groot belang.” Binnen de pilot is onderzocht hoe tijd kan worden bespaard door een digitale overdracht van de lading in het afhandelingproces. Daarvoor wordt bij aankomst van de trucks bij de poort van de afhandelaar gebruikt gemaakt van kentekenherkenning. Chauffeurs identificeren zich met de bestaande ACN pas. Dit faciliteert de formele overdracht van de lading. Het project laat zien dat een tijdwinst in het doorloopproces van minimaal 25% mogelijk is. De werkwijze is digitaal te zien op YouTube, waar het al internationale belangstelling trok. (http://www.youtube.com/watch?v=yLId784OXrA&feature=youtube_gdata_player). Het project eLink is een initiatief van het programma Amsterdam Connecting Trade (ACT). ACT richt zich op de voorwaarden voor een innovatieve en duurzame gebiedsontwikkeling van logistieke bedrijventerreinen rond Schiphol. ACT treedt samen met Schiphol en ACN op als opdrachtgever van het project, waarbij een deel van de kosten wordt gefinancierd door de overheid (Pieken in de Delta subsidie). Het volledige persbericht vindt u hier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>