InHolland studenten aan de slag met eLink

19-03-2013

Studenten van de opleiding Logistiek en Economie van Hogeschool Inholland Haarlem gaan op Schiphol onderzoek uitvoeren naar de toepassingsmogelijkheden van eLink. Dit project richt zich op een vergroting van de efficiency binnen de luchtvrachtsector door een verdere digitalisering. Het project wordt uitgevoerd in samenwerking met ACN en onder begeleiding van het lectoraat Airport en Aviation van de Hogeschool Inholland. Met dit praktijkgerichte onderzoek wil Inholland de verbinding tussen bedrijfsleven en onderwijs verder versterken.

eLink is een van de bouwstenen voor de realisatie van Schiphol SmartGate Cargo, een initiatief van de Douane, Schiphol Group, ACN en KLM Cargo, met als doel een integraal controleproces. Dit verkort doorlooptijden, verlaagt de kosten en verbetert de betrouwbaarheid en veiligheid in de luchtvrachtketen. 
 

 

De studenten hebben inmiddels met bedrijfsbezoeken, games en het lesprogramma kennis gemaakt met het luchtvracht proces. Specialisten van o.a. de Douane, Marechaussee, Cargonaut en SmartLOXS gaan de studenten via gastcolleges voorbereiden op de uitvoering van de onderzoeksopdracht. De resultaten van het onderzoek worden in mei gepresenteerd aan een vertegenwoordiging van de luchtvrachtbedrijven op Schiphol.

bron : www.acn.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>